sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kuopio 18.7

Morjens! Perjantai aamuna lähdettiin puoli kahdeksan jälkeen ajamaan Mikkelin matkakeskusta kohti. 8.10 juna lähti Kupioon. Outoa kyllä, mutta tää oli eka kerta junassa tommonen pitempi matka. Matka meni yllättävän nopeesti. Käytiin lastenvaunussa, ravintolavaunussa, josta ostettiin jätskit ja extravaunussa. Juna meni neljstä tunnelista ja ne kaikki oli aiak pitkiä. Niissä mulla meni korvt ihan lukkoon! ;D Pian juna olikin jo perilla ja lähdettiin siitä kävelemään ehkäpä kilometrin päähän Kuopion keskustaan. Keskustasta mentiin taksilla Puijon tornille. Syötiin pitsaa, jota oltiin edellisenä päivänä tehty, ennen ylös menoa. Ylhäältä oli kyllä huimat näkymät. Sieltä näkikin jopa 40 kilometrin päähän! Käytiin katsomassa mäkihyppytorneja, mutta tällä kertaa ei siellä ollut harkkoja. Viimeeksi kun vanhemmat kävivät, oli siellä Japanin mäkimaajoukkue! Myöhemmin käytiin myös museossa, jossa oli yllättävän mielenkiintoisia juttuja. Museosta mentiin jätskille ja keskustaan kiertelemään ennen kotiin lähtöä.

Oli pakko ottaa tuosta uuniin menevästä pitsasta kuva! Tehtiin paria erilaista pitsaa ja niistä tulikin tosi hyviä!






Keskellä kaupunkia oli tuollanen hevoskärryjuttu. 




Voi eii, taas tulee kamalasti näitä kuvia! En osaa olla ottamatta paljon niitä :D







Tämmönen ois mulle hyvä ulkona kesäsin liikkuessa! :D


Käytiin myös museossa. Se oli yllättävän mielenkiintoinen. Siellä oli tehty luola, mammutti (ja muita eläimiä) ja valokuvanäyttely. Aiheena valokuvissa oli autiotalot + niissä asuvat eläimet. Ois siistiä mennä autiotaloon kuvailemaan! Oli siellä myös ihan historiallisia juttuja, mutta vaan vähän. 







Käytiin ostamassa juotavaa coffee housesta! Namnam, ite otin appelsiinituoremehua. Kauppahallissa oli yks ihana kauppa, jossa oli erikoisia suklaita ja muita upeita juttuja. Oisin ostanut semmosta marmoroidun näköstä ihanaa suklaata itelleni ja tuiaiseks parhaalle kaverille, mutta ensinnäkin ne olis etiny sulaa päivän aikana ja muutenkin kauppa oli tosi kallis. Käytiin ennen juna-asemalle lähtöä ostamassa kirsikoita, mansikoita ja herneitä. 



 Tämmönen jättimansikka oli matkan varrella. Jo menomatkalla yritin kuvata sitä, muta tulomatkalla otetut kuvat onnistu paljon paremmin!


Tuollaiset mäkymät on liikkuvan junan takaikkunasta :-D Tajusin muuten, että lomaa on enään noin kolme viikkoa jäljellä. Miten se on niin nopeesti mennyt? Mutta paljon on suunnitelmia toteuttamatta, pitää koittaa ehtiä toteuttaa parhaan mukaan! :-) Moikka. 






6 kommenttia :

  1. olipa kivan kuuloinen reissu! :-) kivoja kuvia oot räpsinyt.
    sika hyvän näköstä toi pizza!!

    VastaaPoista
  2. oi kuinka kivoja kuvia! :-) muutenki tosi kiva postaus

    http://aurorarebecca.blogspot.be/

    VastaaPoista
  3. tosi kiva postaus ja kirjotit mukavasti :) oli varmaan kiva reissu!

    VastaaPoista