sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivä juttua

Terve päivää! :3

Eilen oli itsenäisyyspäivä ja sitä juhlittiin kotona perheen, sekä mummin ja ukin kanssa. Aamulla 11.30 lähsettiin hakemaan ukkia, mummi ei halunnut tulla. Tänävuonna paraati, joka tulee aina telkkarista, oli täällä Mikkelissä. Se alkoi klo 12, mutta itse paraati alkoi vasta yhdeltä. Vähän tylsää siellä oli. Sormet oli ihan jäässä. Neljä helikopteria lensi taivaalla + muutema hornetti. (vai mikä olikaan :D) Tämän jälkeen vietiin ukki kotiin ja itse mentiin valmistelemaan ruokaa. Ruuista kuvia ja pientä "infoa" alempana.

Kolmen maissa ukki ja mummi tuli meille. Ensin syötiin alkupala, sen jälkeen taukoa ja sitten oli itse pääruoka. Olin jo aivan täynnä, mutta ei viitsinyt kieltäytyä jälkkäristä. Katsottiin telkkarista Tinttiä ja syötiin Suomi-suklaata. Mummin ja ukin lähdön jälkeen lähettiin siskon kanssa lenkille. Käytiin varmaan noin. 6 kilometrin lenkki. Illemmalla sisko teki mulle hoitolan, selkähieronnan. Katsottiin tuntematonta sotilasta, mutta en katsonut kovin pitkään. Muut oli ilmeisesti katsonut loppuun asti.


Kuvassa vasemmalla ylhäällä naudan sisäpaistia, oikealla punaviinikastike. Vasemmalla keskellä on itsetehtyä valkosipulimajoneesiä ja karpalohyytelöä. Niiden vieressä erilaisia juustoja. 
Alhaalla perunapalsternakka pyrettä ja kasvislisäkettä. 

Alkuruokana oli tuorehernekeittoa. Moni voi ajatella, että hyi, hernekeittoa. Mä en itsekkään pidä sellaisesta perinteisestä hernekeitosta, mutta tää oli tosi hyvää ja raikasta. Siihen laitettiin vähän myös minttua ja piparjuurta tuomaan makua. Alkupalalla oli myös pieniä ruisleipäpaloja, 
joiden päällä oli savulohi juttua, puolikas luumutomaatti ja koristeena persiljaa. 
Valitettavasti unohdin napata kuvan. Kuvassa myös kattaus ja alkumalja, eli pommkki. 

Jälkiruokana oli glögiä ja karpalo tuorejuusto kakkua. Oli hyvää! Pohja tehtiin piparitaikinasta :)

Eipä muuta... Hauskaa itsenäisyyspäivää kaikille näin jälkikäteen! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti