lauantai 21. joulukuuta 2013

joulu lähestyy


Moikka!


Oon pahoillani, en oo postaillut tällä viikolla. On ollut kauheeta hulinaa ja hässäkkää. Oon siivonnut, ostanut joululahjoja & hoitanut loputkin kouluhommat kondikseen.

Keskiviikkona tehtiin mainio johtopäätös Roosan kanssa, että ajanlasku on sekaisin. Keli oli aivan kuin olisi huhtikuu, aurinkoista ja leutoa. Kävin äitin kanssa jouluostoksilla. Ostin kavereiden lahjoihin tarvikkeita. Illemmalla koitettiin tehdä itse vaahtokarkkeja, ihan hyvin onnistui! Tehtiin myös hedelmämarmelaadia.

Tälläset letit äiti teki mulle illalla...


... Ja niistä tuli tälläiset kiharat. 

Tein tollasen nutturan, mikä kylläkin purkautui aika nopeasti. 

Ostoksia. 

Kuvia vaahtokarkkien työstämisestä ja valmiista karkeista.

Keli oli tosissaan todella keväinen. Ostettiin Roosan kanssa kaksi suklaalevyä.



Torstain käytin siivoamiseen ja kavereiden lahjojen suunnitteluun ja osittain myös toteutukseen. Meillä oli myös luokan pikkujoulut. Katsottiin skyfall. Se oli ihan hyvä leffa. Herkkuina mulla oli mansikka smoothie pussi, pikkuinen sipsipussi ja mango-guava vissy. Ruokana koulussa oli riisipuuroa ja sen kanssa kanelia. Tehtiin parin kamun kanssa kanelihaaste, ei ehkä ois pitäny. Opeki nauro meille, kun meinattiin yrjötä lautasille.
Torstain kuvia


Eilen, perjantaina mun piti viiä kavereille lahjat. Nukuinkin yli tunnin pommiin, etten ehtinyt pakata niitä, joten ajattelin pakata ne ihan ajan kanssa myöhemmin. Koulun jälkeen käytiin meijän pikkuserkkujen luona. Vein niille itsetekemää marmeladia. Tein marmeladia vielä lisää, toisesta erästä vein kavereille. Se ei mennyt ihan niinkuin strömsössä.

Lauantai aamuna oli todistusten jako. Heräsin kuudelta tekemään viimeistelyjä joululahjoihin. Sit pakkasin lahjat pussiin ja lähdin. Koululla säikähin ihan kamalasti, yksi lahja puuttui. En tiiä miten oon näin herkkä, mut meinas itku oikeesti tulla. Todistusten jako oli joulukirkon yhteydessä, lähettiin koululta kirkolle. Kirkosta menin suoraan kaupunkiin, ostin äitille vielä joululahjan ja kävin mäkkärissä. Kotona pakkasin uuden lahjan kaverille, jonka lahja oli kadonnut, harmittaa.



Iloista joulua teille kaikille!

5 kommenttia :

  1. Tosi kiva postaus! Miten niitä vaahtokarkkeja tehdään..? Osaaks selittää mitenkää lyhyesti? Tai että mitä niihin tulee? :D :o Ja kivoja kuvia! ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :) Ja vaahtokarkkien teko on itseasiassa aika helppa, vaatii tarkkaavaisuutta ja tahtoa onnistua. Käytännössä se on vain, että kaikki aineet sekaisin. Mutta kyllä siinä niitä välivaiheitakin täytyy noudattaa, eli ei ihan kyllä niinkään voi sanoa, että ainekset vain sekaisin ja tadaa. :D Tuossa alempana on linkki, missä on yksi ohje. Tuon mukaan tehtiin. Loppuvaiheessa karkit pyöritellään tomusokerin ja erunajauhon sekoituksessa. Perunajauhoa en ensi kerralla aijo laittaa ihan noin paljon, mitä ohjeessa on, maistui mun mielestä liikaa perunajauholle. http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/vaahtokarkit.aspx

    Kannattaa kokeilla joskus! :-)

    VastaaPoista
  3. toivomuslistalla sellanen postaus missä kysyt et mitä lukijat haluaa ja teet niistä sitte :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Ja oon meinannut jo monesti tehdä sellaisen, että eiköhän joskus sellanen tuu. Onko sulla jotain ideaa millanen postaus se voisi olla? :D

      Poista