tiistai 18. maaliskuuta 2014

Superhelppo toffeeherkku

Moikka! Sori, mulla ei oo ollut minkäänlaista postausfiilistä nyt lähipäivinä, joten en oo viitsinyt rueta pakolla kirjottelemaan. Nyt, kun alko taas uusi kouluviikko ja muuta, niin tekee mieli tehdä postaus. Tuossa viikonloppuna teki mieli jotain makeeta, mutta kuitenkin jotain pikaista. Päätimpä tehdä toffeeta, josta ei tule ihan perus pehmeää toffeeta, vaan se vähän kovettuu. Mulla on jonkinlainen muistikuva, että tän tyyllisen ohjeen luin jostain, mutta ei kyllä tuu mieleen mistä. En oo myöskään varma oliko ainekset ja muut ohjeet samoja, mutta siis tässä on nyt ohje tuohon toffeeseen:    

Tarvitset: 
- Voita/margariiniä, itse käytin ihan perus keijua
- Maitoa
- Sokeria
- Paistinpannun
- Jonkun sekoitusvälineen (kauha tms..)
- Leivinpaperia ja pelti



Vaihe 1
Laita kaikki ainekset pannulle ja ala sekoittamaan. Määrillä ei niinkään ole väliä, itse laitoin sokeria n. 1 dl, maitoa n. 1,5 ja voita pari ruokalusikallista. Määrät toki riippuu, kuinka paljon aijot tehdä toffeeta. Muista sekoittaa kokoajan pohjaa myöten!

Vaihe 2
Kun seos on ruskeaa, ihan selkeästi ruskeaa, mutta ei kuitenkaan ihan tummaa, kaada se leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  

Vaihe 3
Anna toffeen jäähtyä ja kovettua ja paloittele se. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)


Tuli kyllä hyviä, ja mulla onnistu myös ihan hyvin! Kannattaa muistaa, ettei pidä seosta liian pitkään pannulla, mutta kuitenkin niin, että se on ruskeaa ja kovettuu kaatamisen jälkeen :)

6 kommenttia :

  1. Söpö blogi ja tausta! :) kuvat vois olla isompia. Kannattaa myös ottaa noi valkoset reunat ja sananvahvistus pois (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! c: Ja juu, mulla ei jotenkin se reunojen pois ottaminen onnistunut, sitä pitää vielä koittaa :) Koitan korjata asian!

      Poista